Άρρωστη Γάτα

Πώς θα καταλάβετε την άρρωστη γάτα και ποια τα συμπτώματα; Ίσως σας φανεί παράξενο αλλά οι γάτες, όπως και πολλά κατοικίδια ζώα προσπαθούν να κρύψουν την αδιαθεσία τους ή μία ασθένεια που τις ταλαιπωρεί.

Αυτό συμβαίνει από ένστικτο, καθώς στο φυσικό τους, άγριο περιβάλλον τα ζώα που εκδηλώνουν αδυναμία, δύσκολα επιβιώνουν. Μέχρι λοιπόν να αντιληφθείτε την άρρωστη γάτα σας, μπορεί να έχει ήδη περάσει καιρός γι’ αυτό και όταν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο καλό είναι να δράσετε άμεσα.

Ως ιδιοκτήτης γνωρίζετε τη γάτα σας καλύτερα από τον καθένα και αυτό είναι το πλεονέκτημά σας. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι ξαφνικές, μικρές ή και μεγαλύτερες αλλαγές στον χαρακτήρα ή τη συμπεριφορά της, δηλαδή πράγματα που δεν έκανε πριν.

Σε κάθε περίπτωση για ο,τιδήποτε σχετικό με την υγεία της γάτας σας, ο πρώτος που πρέπει να συμβουλευτείτε είναι ο κτηνίατρός σας, που είναι ο μόνος αρμόδιος για να σας κατευθύνει.

Ακολουθούν μερικές ενδείξεις ότι έχετε να αντιμετωπίσετε μία άρρωστη γάτα:
– Εμετός (εκτός και εάν πρόκειται για την περιστασιακή αποβολή τριχόμπαλας)
– Διάρροια
– Τρώει λιγότερο ή περισσότερο
– Πίνει πολύ νερό
– Δυσάρεστη αναπνοή
– Θόρυβος ή/και δυσκολία στην αναπνοή
– Αλλαγές στην ούρηση, ή εάν έχει “ατυχημάτα” εκτός της τουαλέτας της
– Αυξομειώσεις βάρους
– Αλλαγές στη συμπεριφορά της, με συχνό φαινόμενο να κρύβεται
– Θαμπό ή λιπαρό τρίχωμα
– Μειωμένη ή αυξημένη δραστηριότητα
– Κοιμάται περισσότερο ή λιγότερο
– Εκκρίσεις σε μάτια, μύτη και αυτιά
– Γλύφει ή ξύνει επίμονα κάποιο σημείο

Στο Teachers Pet το pet shop μας στην Ηλιούπολη, είμαστε δίπλα σας για κάθε ερώτηση ή απορία που έχετε για την αγαπημένη σας γάτα.

Περισσότερα χρήσιμα άρθρα για γάτες θα βρείτε πατώντας εδώ.