Καλλωπισμός Σκύλων

Ο καλλωπισμός σκύλων ή αλλιώς dog grooming είναι μία απαραίτητη διαδικασία για υγιείς και χαρούμενους σκύλους. Η επιλογή του επαγγελματία για τον καλλωπισμό του σκύλου σας είναι πολύ σημαντική, καθώς του εμπιστεύεστε τον τετράποδο φίλο σας.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το σωστό μέρος:

1. Καλλωπισμός σκύλων από έναν έμπειρο και σωστά εκπαιδευμένο Dog Groomer
Ένας έμπειρος Dog Groomer γνωρίζει πώς να χειριστεί τον σκύλο σας. Πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο καλλωπισμός του θα είναι μία ευχάριστη και κυρίως, ασφαλής διαδικασία.
 
2. Καλλωπισμός σκύλων σε ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον
Ο χώρος στον οποίο θα γίνει το dog grooming πρέπει να είναι καθαρός και φιλικός προς τον σκύλο. Το ζεστό και φιλικό περιβάλλον σχετίζεται με τη συμπεριφορά του προσωπικού και τη στάση τους απέναντι στον σκύλο σας. Εάν κάνουν εσάς να αισθάνεστε όμορφα και σας εμπνέουν εμπιστοσύνη, τότε το πιθανότερο είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον σκύλο σας.
 
3. Καλλωπισμός σκύλων με επαγγελματικά προϊόντα ειδικά για σκύλους
Ο καλλωπισμός σκύλων πρέπει να γίνεται με επαγγελματικά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες ανάγκες των σκύλων.
 
4. Επιλέξτε τον επαγγελματία που κάνει τις σωστές ερωτήσεις
Ένας καλός επαγγελματίας θέλει να μείνετε απόλυτα ευχαριστημένος. Για να το πετύχει αυτό πρέπει να κατανοήσει πώς θέλετε να δείτε τον σκύλο σας μετά τον καλλωπισμό του. Φυσικά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σκύλου.
Κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον Dog Groomer είναι:
> η ηλικία του σκύλου σας,
> εάν έχει ξανακάνει καλλωπισμό στο παρελθόν και ποια ήταν η συμπεριφορά του,
> εάν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποιον πρόσφατο τραυματισμό,
> πώς είναι ο χαρακτήρας του γενικότερα κ.λπ.
 
5. Ελαχιστοποιήστε το στρες του σκύλου σας και διασφαλίστε την ασφάλεια του
Ο καλλωπισμός σκύλων είναι μία διαδικασία που σίγουρα προκαλεί κάποιο στρες στον σκύλο σας, όσο ιδανικές και εάν είναι οι συνθήκες. Παρόλα αυτά, ένας τρόπος να μειώσετε το στρες του σκύλου σας είναι με το να παραμείνει στον χώρο καλλωπισμού, μόνο όσο χρόνο χρειάζεται.
 
Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση πρέπει να τηρεί τα ραντεβού χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις. Ωστόσο, πρέπει και εσείς να είστε τυπικοί στις ώρες παράδοσης και παραλαβής του σκύλου. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεται ήδη αρκετή ώρα εκεί και είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται να βγει έξω για τις… φυσικές του ανάγκες!
 
Επίσης, εξασφαλίστε ότι ο σκύλος δεν μένει ούτε στιγμή μόνος του κατά τη διάρκεια του καλλωπισμού και ότι βρίσκεται πάντα κάποιος μαζί του.
 
6. Καλλωπισμός σκύλων από επαγγελματίες που αγαπούν τα ζώα
Ο καλλωπισμός σκύλων είναι μία διαδικασία που όπως ήδη αναφέραμε προϋποθέτει πείρα και κατάρτιση, αλλά κυρίως απαιτεί πραγματική αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!
 
Στο Teachers Pet ο καλλωπισμός σκύλων γίνεται σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και φιλικό, με
ανθρώπους που γνωρίζουν πώς τον να μετατρέψουν σε μία ευχάριστη εμπειρία για τον σκύλο σας.
 
Μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες καλλωπισμού που προσφέρουμε πατώντας εδώ.
 
Περισσότερα χρήσιμα άρθρα για σκύλους θα βρείτε πατώντας εδώ.