νέο γατάκι στο σπίτι

Περιμένετε νέο γατάκι στο σπίτι; Πολύ όμορφα νέα! Οι γάτες είναι υπέροχα κατοικίδια ζώα που θα σας χαρίσουν τη ζεστή τους συντροφιά και πολλές όμορφες στιγμές.

Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε τη συνοπτική λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε για το νέο σας γατάκι.

Νέο γατάκι στο σπίτι: τι να περιμένετε

Ένα γατάκι έχει διαφορετικές ανάγκες από μία ενήλικη γάτα. Τα γατάκια έχουν πολλή ενέργεια και περιέργεια για τα πάντα, οπότε αρχικά θα χρειαστούν αρκετό από τον χρόνο σας. Το νέο γατάκι στο σπίτι είναι βέβαιο ότι θα θέλει να παίξει μαζί σας, αλλά και να κουλουριαστεί στην αγκαλιά σας, απολαμβάνοντας τα χάδια σας.

Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι αυτό το πρώτο διάστημα της γνωριμίας σας είναι καθοριστικό για το χτίσιμο του ιδιαίτερου δεσμού σας. Σκεφτείτε το νέο γατάκι στο σπίτι, σαν ένα μικρό παιδί που θέλει την προσοχή και την αγάπη σας σε συνδυασμό φυσικά με την επιτήρησή σας.

Ξεκινήστε να προετοιμάζεστε προτού υποδεχθείτε το νέο γατάκι στο σπίτι σας. Κρατήστε κλειστές πόρτες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Επίσης, ασφαλίστε το μπαλκόνι σας με ειδικό προστατευτικό το οποίο δεν αφήνει το γατάκι σας να περάσει μέσα από τα κάγκελα ή να σκαρφαλώσει σε αυτά. Εντός του σπιτιού, προσέξτε επίσης τυχόν εκτεθειμένα καλώδια, καθώς και μικρά ή/και εύθραυστα αντικείμενα που θα μπορούσε να φτάσει.

Επιπρόσθετα κάντε την έρευνά σας προκειμένου να βρείτε τον κτηνίατρο που θα παρακολουθεί τη γάτα σας. Μία επίσκεψη από τις πρώτες κιόλας ημέρες που θα αποκτήσετε το γατάκι σας είναι απαραίτητη.

Νέο γατάκι στο σπίτι: τι θα χρειαστείτε

Στο Teachers Pet μπορείτε να προμηθευτείτε όσα χρειάζεστε για το νέο σας γατάκι. Κυρίως όμως είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να λύσουμε όλες τις απορίες σας για το νέο μέλος της οικογένειας.

Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς θα χρειαστείτε.

> Τροφή Γάτας

Επιλέξτε μία ποιοτική ξηρά τροφή για το γατάκι σας, καθώς το τι τρώει είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία και την μακροζωΐα του. Μάθετε πώς να επιλέξετε την καλύτερη ξηρά τροφή γάτας στο σχετικό μας άρθρο πατώντας εδώ. Οι τροφές υγρής μορφής είναι συμπληρωματικές αλλά πρέπει επίσης να είναι καλής ποιότητας.

> Λιχουδιές Γάτας

Θα σας βοηθήσουν να επιβραβεύσετε την καλή συμπεριφορά της γάτας σας αλλά και να ενισχύσετε τον μεταξύ σας δεσμό. Επιλέξτε ποιοτικές λιχουδιές και περιοριστείτε σε λίγα τεμάχια την ημέρα, ώστε να μην φορτώνετε το γατάκι σας με περιττές θερμίδες.

> Μπολ Φαγητού & Νερού

Επιλέξτε τα κατάλληλα μπολ φαγητού και νερού για το νέο σας γατάκι και φροντίστε να τα διατηρείτε πάντα καθαρά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο, καθαρό νερό.

> Κρεβατάκι Γάτας

Το γατάκι σας χρειάζεται το δικό του χώρο στον οποίο θα μπορεί να ξεκουράζεται. Επιλέξτε ένα κρεβατάκι που πλένεται, ιδανικά με υποαλλεργικό γέμισμα.

> Τουαλέτα Γάτας – Άμμος – Φτυαράκι

Το γατάκι σας θα μάθει από μικρό να χρησιμοποιεί την ειδική τουαλέτα γάτας. Τοποθετήστε την σε ένα σχετικά ήσυχο μέρος του σπιτιού. Με το ειδικό φτυαράκι θα μπορείτε εύκολα να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες από την τουαλέτα της γάτας σας.

> Παιχνίδια Γάτας

Το νέο γατάκι στο σπίτι θα είναι γεμάτο ενέργεια, οπότε τα ειδικά παιχνίδια για γάτες θα του επιτρέψουν να εκτονωθεί, προσφέροντας μία ευχάριστη απασχόληση. Οι γάτες είναι κυνηγοί από τη φύση τους και τα παιχνίδια τους επιτρέπουν να εξασκήσουν αυτή την έμφυτη τάση τους. Επιλέξτε παιχνίδια που προορίζονται για να παίζετε μαζί με το γατάκι σας, αλλά και παιχνίδια με τα οποία μπορεί να παίζει και μόνο του.

> Ονυχοδρόμιο Γάτας

Στο ονυχοδρόμιο η γάτα μπορεί να ξύσει τα νύχια της, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο προκειμένου να την κρατήσετε μακριά από έπιπλα και κουρτίνες. Επιβραβεύστε τη γάτα σας κάθε φορά που χρησιμοποιεί το ονυχοδρόμιο. Για να κάνετε το ονυχοδρόμιο πιο ελκυστικό για τη γάτα σας μπορείτε να σκορπίσετε πάνω του catnip, που δρα ως προσελκυστικό για τις περισσότερες γάτες.

> Κλουβί / Τσάντα Μεταφοράς Γάτας

Το κλουβί ή την τσάντα μεταφοράς της γάτας σας θα τα χρειαστείτε κάθε φορά που θέλετε να τη μεταφέρετε. Μπορεί να πρόκειται για την καθιερωμένη επίσκεψη στον κτηνίατρο ή για κάποιο ταξίδι. Σε κάθε περίπτωση φροντίστε η γάτα σας να εξοικειωθεί με το είδος που επιλέξατε αρκετές ημέρες πριν τη μεταφορά της. Αφήστε την πόρτα του ανοιχτή και ενθαρρύνετε τη γάτα σας να μπει μέσα, επιβραβεύοντάς τη τόσο λεκτικά όσο και με τις αγαπημένες της λιχουδιές.

> Περιλαίμιο & Ταυτότητα Γάτας

Προκειμένου το γατάκι σας να φοράει περιλαίμιο, πρέπει να το συνηθίσει από μικρή ηλικία. Για τις γάτες προτιμήστε περιλαίμια με το ειδικό κούμπωμα ασφαλείας break away, τα οποία ανοίγουν όταν το κολάρο τεντωθεί πολύ, δηλαδή στο κακό σενάριο που το περιλαίμιο της γατούλας σας πιαστεί κάπου. Επίσης, μία ταυτότητα με τα τηλέφωνα επικοινωνίας σας σε περίπτωση που η γατούλα σας χαθεί είναι απολύτως απαραίτητη.

Για να κατεβάσετε τη συνοπτική λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε, πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να μεγαλώσει και στη συνέχεια με δεξί κλικ αποθηκεύεστε τη στη συσκευή σας. Μπορείτε επίσης να την εκτυπώσετε σε μέγεθος Α4.

Νέο Γατάκι στο Σπίτι: Λίστα