παιχνίδια σκύλου

Σε κάθε pet shop που θα επισκεφθείτε θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά και διαφορετικά παιχνίδια σκύλου. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αγοράζουν παιχνίδια που τους φαίνονται ενδιαφέροντα ή κάτι που υποθέτουν ότι θα αρέσει στον σκύλο τους.

Προκειμένου να επιλέξετε το καταλληλότερο παιχνίδι για τον σκύλο σας, αρχικά πρέπει να λάβετε υπόψιν τα εξής:
– Την ηλικία του σκύλου
– Το μέγεθος του σκύλου
Τον σκοπό για τον οποίο αγοράζετε το παιχνίδι, δηλαδή εάν θέλετε ο σκύλος να απασχολείται μόνος του με το παιχνίδι ή εάν σκοπεύετε να παίζετε εσείς μαζί του.

Ας δούμε τις 4 βασικές κατηγορίες που υπάρχουν στα παιχνίδια σκύλου, αλλά και τη σωστή χρήση τους.

> Μασητικά Παιχνίδια Σκύλου

Από την ονομασία τους καταλαβαίνετε ότι τα μασητικά παιχνίδια σκύλου προορίζονται για μάσημα. Στους σκύλους αρέσει πολύ να μασουλάνε και τα μασητικά παιχνίδια ικανοποιούν ακριβώς αυτή την επιθυμία τους. Τα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμα στον σκύλο και να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά.

Το μάσημα έχει ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στους σκύλους, αφού μειώνει το στρες και δημιουργεί αίσθημα χαράς και ικανοποίησης. Τα μασητικά παιχνίδια προσφέρουν μία ευχάριστη απασχόληση στον σκύλο σας τις ώρες που είναι μόνος του στο σπίτι, κρατώντας τον μακριά από αντικείμενα που δεν θέλετε να μασουλήσει όπως ο καναπές ή οι παντόφλες σας.

Επίσης, είναι μία εξαιρετική απασχόληση για το διάστημα που ο σκύλος σας βρίσκεται στο crate. Μία πολύ δημοφιλής κατηγορία μασητικών παιχνιδιών είναι εκείνα που γεμίζονται με τροφή ή λιχουδιές.

> Οδοντικά Παιχνίδια Σκύλου

Τα οδοντικά παιχνίδια συμβάλουν στη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής του σκύλου σας. Με ειδικό σχήμα ή/και σύνθεση τα οδοντικά παιχνίδια βοηθούν στον καθαρισμό των δοντιών και κάνουν μασάζ στα ούλα. Μάλιστα αυτά τα παιχνίδια μπορούν να συνδυαστούν και με την ειδική οδοντόκρεμα για σκύλους.

Ο σκύλος σας πρέπει να έχει πάντα στη διάθεσή του οδοντικά παιχνίδια. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να τα ελέγχετε σε καθημερινή βάση για τυχόν φθορές. Εάν διαπιστώσετε ότι κάποιο παιχνίδι έχει φθαρεί πολύ ή πλέον είναι πολύ μικρό σε μέγεθος για τον σκύλο σας, πρέπει να το αντικαταστήσετε.

> Διαδραστικά Παιχνίδια Σκύλου

Διαδραστικά παιχνίδια είναι εκείνα που σας επιτρέπουν να παίξετε μαζί με τον σκύλο σας. Εδώ περιλαμβάνονται παιχνίδια όπως μπαλάκια, παιχνίδια tug, φρίσμπι κ.ά. Αυτά τα παιχνίδια δεν πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμα στον σκύλο. Αντίθετα, τα παιχνίδια αυτά πρέπει να τα έχετε σε μέρος που ο σκύλος σας δεν έχει πρόσβαση. Τα εμφανίζετε εσείς για να ξεκινήσετε το παιχνίδι μαζί με τον σκύλο σας.

Ελέγχοντας την πρόσβαση του σκύλου σας σε αυτά τα παιχνίδια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως επιβράβευση αντί για κάποια λιχουδιά. Επίσης, αρκετοί εκπαιδευτές σκύλων προτείνουν να μην αφήνετε τον σκύλο σας να καταστρέφει τα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας.

> Λούτρινα Παιχνίδια Σκύλου

Ίσως η πιο παρεξηγημένη κατηγορία παιχνιδιών για σκύλους. Πολλοί ιδιοκτήτες αφήνουν τους σκύλους τους να καταστρέφουν τα λούτρινα παιχνίδια τους. Ωστόσο, πολλοί εκπαιδευτές σκύλων μας ενημερώνουν ότι αυτό είναι λάθος, διότι έτσι μαθαίνετε στον σκύλο σας ότι μπορεί επίσης να καταστρέφει οτιδήποτε άλλο θελήσει μέσα στο σπίτι, όπως τις παντόφλες σας για παράδειγμα.

Τα λούτρινα παιχνίδια έχουν εξαιρετικό εκπαιδευτικό όφελος εφόσον χρησιμοποιηθούν σωστά. Όπως και με τα διαδραστικά παιχνίδια, τα λούτρινα δεν πρέπει να είναι συνέχεια διαθέσιμα, αλλά να τα προσφέρετε εσείς για περιορισμένο χρόνο και με επίβλεψη.

Ελάτε στο Teacher’s Pet – Pet Shop για να συζητήσουμε από κοντά τα οφέλη κάθε κατηγορίας παιχνιδιών και μαζί να επιλέξουμε το κατάλληλο παιχνίδι για τον σκύλο σας.

Δείτε το βίντεο από το Simpawtico Dog Training που αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης του άρθρου μας για ακόμα περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες και πρακτική εφαρμογή των παραπάνω πατώντας εδώ.

Προσφέρουμε αυθημερόν pet shop delivery σε συνεργασία με το efood και τη wolt.

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα άρθρα για σκύλους.