καλύτερη ξηρά τροφή για γάτες pet shop ηλιούπολη teachers pet

Οι ενημερωμένοι ιδιοκτήτες αναζητούν την καλύτερη ξηρά τροφή για γάτες. Αυτό συμβαίνει διότι γνωρίζουν καλά πως η ξηρά τροφή που τρώει η γάτα τους, συνδέεται άμεσα με την καλή της υγεία.

Η ξηρά τροφή για γάτες είναι ένα σημαντικό έξοδο για τους ιδιοκτήτες, μαζί με το κόστος των επισκέψεων στον κτηνίατρο. Ωστόσο, η απόφασή μας να επιλέξουμε την καλύτερη ξηρά τροφή για γάτες, είναι σίγουρο ότι μελλοντικά θα μειώσει τις επισκέψεις μας εκεί. Μία καλή ξηρά τροφή θωρακίζει τη γάτα μας, κάνοντάς τη λιγότερο ευαίσθητη και επιρρεπή σε ασθένειες.

Όμως τι ακριβώς σημαίνει καλύτερη ξηρά τροφή για γάτες; Πώς να επιλέξετε μέσα από τις τόσες μάρκες που υπάρχουν;

Επιλέξτε την καλύτερη ξηρά τροφή για τη δική σας γάτα

Η γάτα σας έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες. Ακολουθούν τα βασικά κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψιν προκειμένου να επιλέξετε την καλύτερη ξηρά τροφή για γάτες.

> Ηλικία

Η ηλικία της γάτας σας είναι ο πρώτος παράγοντας που θα καθορίσει τις διαθέσιμες επιλογές σας. Γάτες που δεν έχουν ξεπεράσει τους 12 μήνες ζωής, πρέπει να τρώνε ξηρά τροφή για γατάκια (κατηγορία kitten). Η ξηρά τροφή κατηγορίας kitten έχει μικρή κροκέτα ώστε να τρώγεται εύκολα από τα γατάκια. Επίσης, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για την υγιή τους ανάπτυξη. Γάτες ηλικίας 1-8 ετών εντάσσονται στην κατηγορία τροφών adult. Γάτες μεγαλύτερες των 8 ετών πρέπει να επιλέγουν τροφές κατηγορίας senior που με την ειδική τους σύνθεση διατηρούν τη γάτα σας σε φόρμα, ακόμα και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

> Διατροφικοί Περιορισμοί

Εάν η γάτα σας έχει κάποια αλλεργία ή διατροφική δυσανεξία όπως για παράδειγμα αλλεργία στα σιτηρά, πρέπει να επιλέξετε ξηρά τροφή απόλυτα συμβατή με τις όποιες ευαισθησίες της. Επίσης, εάν η γάτα σας είναι υπέρβαρη πρέπει να προτιμήσετε light ξηρά τροφή γάτας μέχρι να επανέλθει στο φυσιολογικό της βάρος.

> Στειρωμένη Γάτα

Στην περίπτωση που έχετε στειρώσει τη γάτα σας, τότε η ξηρά τροφή της πρέπει να απευθύνεται συγκεκριμένα σε στειρωμένες γάτες. Η ξηρά τροφή αυτής της κατηγορίας είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ιδιαίτερες ανάγκες της γάτας σας μετά τη στείρωση.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη ξηρά τροφή για γάτες;

> Κάντε έρευνα

Επισκεφθείτε εξειδικευμένα pet shops όπως το Teacher’s Pet προκειμένου να αποκτήσετε μία πλήρη εικόνα για τις τροφές που καλύπτουν τις ανάγκες της γάτας σας.

> Διαβάστε τις ετικέτες

Η καλύτερη ξηρά τροφή για γάτες είναι εκείνη που περιέχει ποιοτικά συστατικά. Ενημερωθείτε για τη σύνθεση της ξηράς τροφής που δίνετε στη γάτα σας, διαβάζοντας τα συστατικά της. Αναζητήστε ξηρά τροφή με πρώτο συστατικό το φρέσκο κρέας.

Πρώτο συστατικό σημαίνει αυτό που υπάρχει στην τροφή σε μεγαλύτερη ποσότητα. Το συστατικό που αναφέρεται πρώτο στην ετικέτα με τα συστατικά της ξηράς τροφής, είναι και αυτό που περιέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Θα εκπλαγείτε δυσάρεστα διαβάζοντας τις ετικέτες πολλών και γνωστών εταιριών, αφού με μία πρώτη ματιά θα διαπιστώσετε ότι το βασικότερο συστατικό τους είναι το καλαμπόκι.

> Επιλέξτε μία αξιόπιστη μάρκα που προσφέρει ποικιλία

Σίγουρα ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τι αρέσει στη γάτα σας και τι όχι. Για παράδειγμα, δεν αγαπούν όλες οι γάτες το ψάρι. Επιλέξτε μία μάρκα ξηράς τροφής που σας δίνει ποικιλία γεύσεων.

Στο Teacher’s Pet συζητάμε μαζί σας, προκειμένου να βρούμε την καλύτερη ξηρά τροφή για τη δική σας γάτα. Προσφέρουμε και δείγματα τροφών προκειμένου να είστε σίγουροι ότι η τροφή αρέσει στη γάτα σας προτού την αγοράσετε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα & νέα από το Teacher’s Pet – Boutique Pet Shop.