Λιχουδιές για Σκύλους

Οι λιχουδιές για σκύλους είναι ένας τρόπος να επιβραβεύσουμε την καλή συμπεριφορά του σκύλου μας ή απλά να του δείξουμε την αγάπη μας. Πώς όμως μπορούμε να επιλέξουμε τις κατάλληλες λιχουδιές για σκύλους μέσα από τις αμέτρητες επιλογές που υπάρχουν στο εμπόριο;

Οι λιχουδιές είναι καλές για τον σκύλο μου;

Οι λιχουδιές μπορεί να έχουν ιδιαίτερα θετική επίδραση, αρκεί να επιλέξουμε τις κατάλληλες για τον σκύλο μας. Πολύ σημαντικό είναι να τις προσφέρουμε τη σωστή στιγμή, αλλά και στη σωστή ποσότητα. Οι λιχουδιές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θετικής εκπαίδευσης σκύλων, ενώ μερικές συμβάλουν ακόμη και στην καλή στοματική υγιεινή.

Τι λιχουδιές για σκύλους να επιλέξω;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναζητάμε είναι τα ποιοτικά συστατικά, όπως και στην τροφή που δίνουμε στον σκύλο μας. Επιλέξτε υψηλής ποιότητας λιχουδιές, χωρίς χημικά πρόσθετα και χωρίς επιπλέον αλάτι και ζάχαρη.

Κακής ποιότητας λιχουδιές για σκύλους μπορεί να ευθύνονται ακόμα και για το επιπλέον βάρος του σκύλου σας. Αρκούν 2-3 λιχουδιές την ημέρα ώστε ο σκύλος σας να αρχίσει να παχαίνει.

Μπορώ να δίνω στον σκύλο μου ό,τι τρώω κι εγώ;

Όλοι ξέρουμε το ακαταμάχητο σκυλίσιο βλέμμα καθώς ο σκύλος μας ζητάει λίγο από το φαγητό μας. Όμως όταν ενδίδετε ενθαρρύνετε τον σκύλο να ζητιανεύει συνεχώς. Επίσης, πολλές δικές μας τροφές μπορεί να του προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές, ή ακόμα σοβαρότερα προβλήματα από τρόφιμα που είναι τοξικά για τους σκύλους.

Σταδιακά, κάτι ακόμα που θα διαπιστώσετε είναι ότι ο σκύλος σας παίρνει βάρος και χάνει την όρεξή του για την ξηρά τροφή. Επιλέγοντας τις σωστές λιχουδιές για σκύλους δεν χρειάζεται να καταπιέσετε την ανάγκη του σκύλου σας για μερικά λαχταριστά μεζεδάκια.

Επιλέξτε λιχουδιές για σκύλους που:

> Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για σκύλους.
> Περιέχουν ποιοτικά συστατικά, χωρίς συντηρητικά και χημικά πρόσθετα.
> Δεν περιέχουν επιπλέον ζάχαρη και αλάτι.
> Βοηθούν στην καλή στοματική υγιεινή του σκύλου σας.

Μερικές Συμβουλές ακόμα:

> Εξασφαλίστε ότι ο σκύλος σας τρώει την βασική τροφή του προτού προσφέρετε λιχουδιές.

> Μην το παρακάνετε με τις λιχουδιές ώστε ο σκύλος σας να διατηρήσει το φυσιολογικό του βάρος.

Εάν ο σκύλος σας έχει κάποια ευαισθησία ή αλλεργία φροντίστε να τη λάβετε υπόψιν καθώς επιλέγετε τις λιχουδιές του.

Στο Teachers Pet είμαστε στη διάθεσή σας ώστε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τις κατάλληλες λιχουδιές για τον αγαπημένο σας σκύλο.

Περισσότερα χρήσιμα άρθρα για σκύλους θα βρείτε πατώντας εδώ.