Σκύλος Φοβάται τα Βεγγαλικά

Το γεγονός ότι ο σκύλος φοβάται τα βεγγαλικά είναι κάτι που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες. Ειδικά σε περιστάσεις όπως το βράδυ της Ανάστασης τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για τους σκύλους. Πολλοί μάλιστα περιγράφουν το βράδυ της Ανάστασης ως μία από τις χειρότερες στιγμές του χρόνου για τον σκύλο τους.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές προκειμένου να βοηθήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τον σκύλο σας. Το άρθρο μας αναφέρεται κυρίως σε σκύλους, όμως οι περισσότερες οδηγίες μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα κατοικίδια ζώα.  

Κρατήστε τον σκύλο σας μέσα στο σπίτι

Όταν ο σκύλος φοβάται τα βεγγαλικά, μην τον αφήνετε στο μπαλκόνι, δεμένο ή μη. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού του. Είναι πολύ πιθανό ένας σκύλος που βρίσκεται σε πανικό από τον έντονο θόρυβο να πηδήξει από το μπαλκόνι ή ακόμα και να το σκάσει από κάποια πόρτα που έμεινε κατά λάθος ανοιχτή, ακόμα και μέσα από το σπίτι.

Προσφέρετε άφθονη άσκηση πριν το επίμαχο βράδυ

Η έντονη άσκηση επιτρέπει στον σκύλο να εκτονώσει την ενέργειά του και να χαλαρώσει πιο εύκολα το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Δημιουργήστε ένα “καταφύγιο”

Ο σκύλος που φοβάται τα βεγγαλικά πρέπει να μπορεί να ησυχάσει και να νιώσει ασφαλής. Οι σκύλοι όταν στρεσάρονται χάνουν τον προσανατολισμό τους, γι’ αυτό προτιμούν μικρούς, κλειστούς χώρους. Κλείστε παράθυρα και κουρτίνες στο δωμάτιο που βρίσκεται. Εάν ο σκύλος σας είναι συνηθισμένος στο crate τότε αυτό είναι μία καλή επιλογή, αλλά μην ξεχάσετε να του δώσετε και τις αγαπημένες του λιχουδιές.

Προσφέρετε μία ευχάριστη απασχόληση

Δώστε του το αγαπημένο του παιχνίδι, ένα παιχνίδι γεμισμένο με τις αγαπημένες του λιχουδιές ή εάν έχει διάθεση μπορείτε ακόμα και να παίξετε μαζί του.

Κρατήστε ουδέτερη στάση

Όταν ξεκινήσουν τα βεγγαλικά συνεχίστε να συμπεριφέρεστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η ουδέτερη στάση μας δείχνει στον σκύλο ότι δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο. Σε καμία περίπτωση μην αρχίσετε να φωνάζετε ή να μαλώνετε τον σκύλο σας επειδή φοβάται. Επίσης, αποφύγετε τις υπερβολικές αγκαλιές, καθώς θα του δώσετε το αντίθετο μήνυμα από αυτό που πρέπει.

Περισσότερα χρήσιμα άρθρα για σκύλους θα βρείτε πατώντας εδώ.