Παιχνίδια για Κουνέλια

Τα παιχνίδια για κουνέλια ικανοποιούν την παιχνιδιάρικη διάθεση των κουνελιών και τους προσφέρουν μία ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση.

Τα κουνέλια εκδηλώνουν την παιχνιδιάρικη φύση τους τρέχοντας, παίζοντας με αντικείμενα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους ή ακόμα και κυνηγώντας το ένα το άλλο όταν συμβιώνουν μαζί με άλλα κουνελάκια.

Ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κουνελιών πρέπει να προσφέρουμε στα ζωάκια μας παιχνίδια για κουνέλια, τα οποία προσφέρουν πλήθος πλεονεκτημάτων που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Μερικές από τις θετικές επιδράσεις που έχουν τα παιχνίδια για κουνέλια είναι οι εξής:

> Μειώνονται οι πιθανότητες το κουνέλι σας να μασήσει πράγματα που δεν πρέπει

Τα πράγματα που δεν πρέπει να μασήσει το κουνέλι σας είναι πολλά όπως έπιπλα, παπούτσια, χαλιά κ.λπ. Τα παιχνίδια εκτονώνουν τις φυσικές συμπεριφορές των κουνελιών όπως είναι το μάσημα και το σκάψιμο και τα αποτρέπει από το να μασήσουν το αγαπημένο σας ζευγάρι παπούτσια ή ακόμα χειρότερα, επικίνδυνα αντικείμενα όπως ηλεκτρικά καλώδια που μπορεί να αποβούν μοιραία.

> Ενθαρρύνουν τη σωματική άσκηση

Η άσκηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή υγεία του κουνελιού σας. Μην ξεχνάτε ότι το κουνελάκι σας πρέπει να περνά χρόνο εκτός κλουβιού σε καθημερινή βάση.

> Ενισχύουν τον δεσμό σας

Το παιχνίδι με το κουνέλι σας, δυναμώνει τον μεταξύ σας δεσμό και σας επιτρέπει να μάθετε καλύτερα το ζωάκι σας παρατηρώντας τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

> Συμβάλουν στην πρόληψη οδοντιατρικών προβλημάτων

Το μάσημα των παιχνιδιών προσφέρει στα κουνέλια έναν ακόμη τρόπο να τροχίσουν σωστά τα δόντια τους.

> Μειώνουν την πιθανότητα παχυσαρκίας.

Τα κουνέλια έχουν μία διαρκή τάση να μασάνε. Προσφέροντάς τους παιχνίδια τα αποτρέπετε από το να καταναλώνουν συνεχώς τροφή προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτή την έμφυτη ανάγκη τους.

Στο Teachers Pet θα βρείτε παιχνίδια για κουνέλια και συμβουλές για τη σωστή φροντίδα των κουνελιών σας.

Διαβάστε περισσότερα για τα κουνέλια ως κατοικίδια πατώντας εδώ.