Παπαγαλάκια Φροντίδα
Τα παπαγαλάκια είναι μία ιδιαίτερα ευχάριστη και διασκεδαστική συντροφιά. Είτε μιλάμε για παπαγαλάκια, είτε για μεγαλύτερους παπαγάλους, το σίγουρο είναι ότι όλα χρειάζονται σωστή και υπεύθυνη φροντίδα.
 
Ωστόσο, μέσα από την καθημερινή μας επαφή με πολλούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων πουλιών, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν αρκετοί μύθοι και ελλιπής πληροφόρηση σχετικά με την σωστή τους φροντίδα.
 
Έτσι συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε τα 3 συχνότερα λάθη που συναντάμε στην περιποίησή τους:
 
> Παπαγαλάκια Φροντίδα: Λάθος Νο1 – Χαρτί κουζίνας ή εφημερίδα στον πάτο του κλουβιού
Η σωστή καθαριότητα και υγιεινή για τα παπαγαλάκια μας ξεκινά από το κατάλληλο υπόστρωμα που θα επιλέξετε για τον πάτο του κλουβιού. Χαρτί κουζίνας, εφημερίδα, λευκό χαρτί εκτύπωσης και άλλα παρόμοια είναι εντελώς ακατάλληλα. Οι λόγοι για τους οποίους είναι ακατάλληλα είναι πολλοί:
> δεν είναι απορροφητικά και μένουν βρεγμένα για πολλή ώρα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ασθένειες
> περιέχουν ουσίες που είναι τοξικές για τα πουλιά και μιλάμε για τα μελάνια, λευκαντικές ουσίες κ.λπ.
> μυρίζουν και θέλουν καθημερινή αλλαγή
 
> Παπαγαλάκια Φροντίδα: Λάθος Νο2 – Μικρά ή στρογγυλά κλουβιά
Η επιλογή του κλουβιού γίνεται ανάλογα με το είδος κάθε πουλιού και τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Ένα μικρό κλουβί είναι ακατάλληλο γιατί δεν επιτρέπει στα παπαγαλάκια να κινηθούν ελεύθερα, αλλά κι επειδή δεν χωράει τα αξεσουάρ που είναι απαραίτητα για την καλή τους διαβίωση. Τα στρογγυλά κλουβιά είναι επίσης ακατάλληλα, καθώς δεν τους επιτρέπουν να οριοθετήσουν τον χώρο τους και συνήθως λόγω του σχήματός τους δεν προσφέρουν αρκετό χώρο.
 
> Παπαγαλάκια Φροντίδα: Λάθος Νο3 – Καθρέφτης

Ο καθρέφτης δεν είναι απλά ένα ακατάλληλο αξεσουάρ για τα πουλιά, αλλά και ιδιαίτερα επιζήμιος γι’ αυτά. Δίνει στο παπαγαλάκι την ψευδή εντύπωση ύπαρξης άλλου πουλιού από το οποίο όμως δεν λαμβάνει την ανάλογη ανταπόκριση, με σημαντικές ψυχολογικές συνέπειες ή ακόμη και αυξημένη επιθετικότητα.

Στο Teachers Pet σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να φροντίζετε σωστά τα παπαγαλάκια σας.
 
Διαβάστε περισσότερα για τα παπαγαλάκια ως κατοικίδια πατώντας εδώ.