Χρυσόψαρο σε Γυάλα

Το χρυσόψαρο σε γυάλα και σε μικρά δοχεία είναι μία εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας ως κάτι συνηθισμένο. Το πιθανότερο είναι ότι είχατε κι εσείς ένα, καθώς πολλοί θεωρούν το χρυσόψαρο σε γυάλα μία “εύκολη” και οικονομική λύση προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο ζώο.

Δυστυχώς, η γυάλα είναι το πλέον ακατάλληλο περιβάλλον για ένα χρυσόψαρο. Μάλιστα σε πολλές χώρες έχει απαγορευθεί η πώλησή τους από τα pet shops.

Τα χρυσόψαρα μπορούν να ζήσουν πολλά χρόνια και να μεγαλώσουν αρκετά σε μέγεθος, εφόσον βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον. Τα λάθη στη φροντίδα τους είναι εκείνα που συμβάλουν στην γρήγορη απώλειά τους.

Ας δούμε μερικούς λόγους για τους οποίους το χρυσόψαρο σε γυάλα είναι μία κατάσταση που πρέπει να σταματήσουμε να συντηρούμε.

> Περιορισμένος χώρος
Η γυάλα δεν προσφέρει τον χώρο που χρειάζονται τα ψάρια προκειμένου να μπορούν να κολυμπούν. Επίσης, επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξή τους καθώς ο μικρός χώρος στον οποίο βρίσκονται δεν τους επιτρέπει να μεγαλώσουν εξωτερικά, ενώ τα εσωτερικά τους όργανα συνεχίζουν να αναπτύσσονται, γεγονός που οδηγεί στην παραμόρφωση και τελικά στον θάνατό τους.

> Στρογγυλό σχήμα
Το στρογγυλό σχήμα της γυάλας μπορεί να στρεσάρει αλλά και να αποπροσανατολίσει τα ψάρια.

> Δεν έχουν χώρο για φίλτρο
Το φίλτρο σε ένα ενυδρείο είναι απαραίτητο καθώς προσφέρει στα ψάρια καθαρό νερό και οξυγόνο για να αναπνέουν.

> Δεν έχουν καπάκι

Όλα τα ψάρια μπορούν να πηδήξουν κι εύκολα να βρεθούν έξω από μία γυάλα με δυσάρεστες συνέπειες.

Εάν θέλετε να αποκτήσετε χρυσόψαρα ή άλλα ψάρια προμηθευτείτε τον σωστό εξοπλισμό και προσφέρετέ τους την αγάπη και τη φροντίδα που τους αξίζει.

Να θυμάστε ότι τα ψάρια, όπως και όλα τα ζώα είναι ζωντανά πλάσματα και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να τους δείχνουμε σεβασμό και να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης.