Ζεμπράκια

Ζεμπράκια

Στο Teachers Pet θα βρείτε Ζεμπράκια και όλα όσα χρειάζεστε, μαζί με πολύτιμες γνώσεις που θα τους εξασφαλίσουν μία ευχάριστη διαβίωση.

Τα Ζεμπράκια είναι εύκολα στη συντήρησή τους και γι’ αυτό θεωρούνται ζωάκια κατάλληλα για αρχάριους. Φυσικά κάθε απόφαση για την απόκτηση κατοικίδιου ζώου πρέπει να λαμβάνεται με υπευθυνότητα.

Είναι προτιμότερο να ζουν σε ζεύγη, καθώς είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσουμε τα αρσενικά από τα θηλυκά. Τα αρσενικά Ζεμπράκια είναι λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος και έχουν πιο πλουμιστό φτέρωμα. Τα θηλυκά είναι μονόχρωμα με πορτοκαλί ράμφος και ένα μαύρο σημάδι σαν δάκρυ κάτω από τα μάτια τους.

Ο μέσος όρος ζωής τους είναι περίπου 5-10 χρόνια και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες διαβίωσης που τους παρέχετε. Χρειάζονται το κατάλληλο κλουβί, πλούσια διατροφή, ορθή διαχείριση της συχνής γέννησης αυγών κ.λπ.

Τα Ζεμπράκια ζευγαρώνουν και γεννούν αυγά πολλές φορές μέσα στον χρόνο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τους παρέχουμε μία πλούσια διατροφή μαζί με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. Μάλιστα ίσως χρειαστεί ακόμα και να περιορίσουμε αυτή την τάση τους ώστε να μην εξασθενίσουν.

Τα Zεμπράκια έχουν ένα διακριτικό, συμπαθητικό κελάηδημα που δεν είναι ιδιαίτερα θορυβώδες. Κάποιοι το παρομοιάζουν με τον ήχο της πίπιζας, γι’ αυτό και είναι επίσης γνωστά με την ονομασία Πίπιζες.

Στο Teachers Pet, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που χρειάζεστε για τα Ζεμπράκια σας και την σωστή τους φροντίδα.