Καναρίνια

Καναρίνια

Στο Teacher’s Pet θα βρείτε μελωδικά καναρίνια ελληνικής εκτροφής και όλα όσα χρειάζεστε για μία όμορφη συμβίωση με αυτά τα αρχοντικά πτηνά.

Ωστόσο, αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι να σας ενημερώσουμε σωστά για το κατοικίδιο ζώο που ήδη έχετε ή που θέλετε να αποκτήσετε. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό όλα τα κατοικίδια ζώα να βρίσκονται σε καλά χέρια και να λαμβάνουν τη φροντίδα και την αγάπη που αξίζουν.

Τα καναρίνια είναι ντροπαλά και κυρίως μοναχικά ζώα. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι φυσικά το όμορφο κελάηδημα των αρσενικών, που έχει ως κύριο στόχο την προσέλκυση των θηλυκών. Τα θηλυκά καναρίνια δεν κελαηδάνε, αλλά κάνουν πιο μικρά και σύντομα σφυρίγματα.

Ο μέσος όρος ζωής τους είναι περίπου 10 χρόνια και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες διαβίωσης που παρέχετε στο καναρίνι σας. Αυτές περιλαμβάνουν την επιλογή του κατάλληλου κλουβιού, μία πλούσια διατροφή, τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής, το σωστό υπόστρωμα υγιεινής και άλλα.

Τα καναρίνια ακόμα κι αν ζουν μόνα τους στο κλουβί, πρέπει να έχουν χώρο ώστε να ανοίγουν τα φτερά τους και να πεταρίζουν. Έτσι το καναρίνι σας διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση και το πτέρωμά του είναι πάντα υγιές και όμορφο.

Επίσης, η πλούσια διατροφή και τα σωστά συμπληρώματα διατροφής θα εξασφαλίσουν την καλή υγεία του καναρινιού σας. Άλλωστε εάν θέλετε το καναρίνι σας να κελαηδάει πρέπει να του προσφέρερε όλα όσα χρειάζεται. Να θυμάστε ότι μία πρώτη ένδειξη ασθένειας του καναρινιού μας είναι ότι σταμάτησε να κελαηδάει.

Έχετε καναρίνι αλλά δεν κελαηδάει; Δείτε μερικούς πιθανούς λόγους που το καναρίνι δεν κελαηδάει.

Στο Teacher’s Pet, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που χρειάζεστε για την καθημερινή περιποίηση των καναρινιών σας και την καλή τους υγεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για καναρίνια.

Δείτε όλα τα άρθρα & νέα από το Teacher’s Pet – Boutique Pet Shop.