Παπαγάλοι Κοκατίλ

Παπαγάλοι Κοκατίλ

Στο Teachers Pet υπάρχουν παπαγάλοι Κοκατίλ (Cockatiel) και όλα όσα χρειάζεστε, μαζί με πολύτιμες πληροφορίες για μία χαρούμενη συμβίωση.

Οι παπαγάλοι Κοκατίλ είναι φιλικοί, εξωστρεφείς και ιδιαίτερα χαριτωμένοι. Έχουν το χαρακτηριστικό λοφίο τους, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιούν για να εκφραστούν. Είναι κοινωνικοί παπαγάλοι που απολαμβάνουν την αλληλεπίδραση με τους ιδιοκτήτες τους, είτε ασχολείστε ενεργά μαζί τους, είτε απλά βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο.

Ο μέσος όρος ζωής τους κυμαίνεται από 15-20 χρόνια και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες διαβίωσης που τους παρέχετε. Για παράδειγμα το κατάλληλο κλουβί, η ποικιλία στη διατροφή τους, τα παιχνίδια για παπαγάλους κ.ά.

Οι παπαγάλοι Κοκατίλ χρειάζονται ένα ευρύχωρο κλουβί, στο οποίο να χωρούν άνετα με τη μακριά ουρά τους. Επίσης, πρέπει να μπορούν να ανοίξουν άνετα τα φτερά τους.

Τα Κοκατίλ είναι παπαγάλοι που μπορούν να μιλήσουν, αλλά ίσως είναι δύσκολο να καταλάβετε τι ακριβώς λένε. Τους αρέσει πολύ να σφυρίζουν και να μιμούνται ήχους από το περιβάλλον τους. Δίνουν ζωντάνια στο χώρο που τα φιλοξενεί.

Για να ξεχωρίσουμε τα αρσενικά από τα θηλυκά Κοκατίλ παρατηρούμε τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά, αλλά και τη συμπεριφορά τους. Τα αρσενικά Κοκατίλ είναι πιο ζωηρά και ενεργητικά κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με σφυρίγματα και κελαηδίσματα. Τα θηλυκά είναι πιο ήσυχα.

Οι παπαγάλοι Κοκατίλ είναι φιλικοί και στοργικοί. Με υπομονή και την σωστή προσέγγιση μπορούν να μάθουν να βγαίνουν από το κλουβί, να τρώνε από το χέρι σας, να κάθονται στο χέρι σας ή ακόμα και να δέχονται τα χάδια σας.

Στο Teachers Pet, το εξειδικευμένο pet shop στην Ηλιούπολη μοιραζόμαστε την εμπειρία και τις γνώσεις μας ώστε να δημιουργήσετε έναν όμορφο δεσμό με το Κοκατίλ σας.

Περισσότερα χρήσιμα άρθρα για παπαγάλους θα βρείτε πατώντας εδώ.