Παπαγάλοι Κοκατίλ

Παπαγάλοι Κοκατίλ

Οι παπαγάλοι Κοκατίλ (Cockatiel) σας περιμένουν να τους γνωρίσετε από κοντά στο Teacher’s Pet. Εδώ μπορείτε επίσης να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για το Κοκατίλ σας, μαζί με πολύτιμες συμβουλές για μία χαρούμενη συμβίωση.

Ωστόσο, αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι να σας ενημερώσουμε σωστά για το κατοικίδιο ζώο που ήδη έχετε ή που θέλετε να αποκτήσετε. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό όλα τα κατοικίδια ζώα να βρίσκονται σε καλά χέρια και να λαμβάνουν τη φροντίδα και την αγάπη που αξίζουν.

Οι παπαγάλοι Κοκατίλ είναι φιλικοί, εξωστρεφείς και ιδιαίτερα χαριτωμένοι. Έχουν το χαρακτηριστικό λοφίο τους, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιούν για να εκφραστούν. Είναι κοινωνικοί παπαγάλοι που απολαμβάνουν την αλληλεπίδραση με τους ιδιοκτήτες τους, είτε ασχολείστε ενεργά μαζί τους, είτε απλά βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο.

Ο μέσος όρος ζωής τους κυμαίνεται από 15-20 χρόνια και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες διαβίωσης που τους παρέχετε. Για παράδειγμα το κατάλληλο κλουβί, η ποικιλία στη διατροφή τους, τα παιχνίδια για παπαγάλους κ.ά.

Φροντίστε σωστά τους παπαγάλους Κοκατίλ, αποφεύγοντας τα 3 συχνότερα λάθη στην περιποίηση των παπαγάλων.

Οι παπαγάλοι Κοκατίλ χρειάζονται ένα ευρύχωρο κλουβί, στο οποίο να μπορούν να κινηθούν άνετα με τη μακριά ουρά τους. Επίσης, πρέπει να υπάρχει χώρος ώστε να μπορούν να ανοίξουν με ευκολία τα φτερά τους. Με αυτόν τον τρόπο ο παπαγάλος σας παραμένει σε καλή φυσική κατάσταση και το φτέρωμά του διατηρείται υγιές και όμορφο.

Τα Κοκατίλ είναι παπαγάλοι που μπορούν να μιλήσουν, αλλά ίσως είναι δύσκολο να καταλάβετε τι ακριβώς λένε. Τους αρέσει πολύ να σφυρίζουν και να μιμούνται ήχους από το περιβάλλον τους. Δίνουν ιδιαίτερη ζωντάνια στο χώρο που τα φιλοξενεί.

Για να ξεχωρίσουμε τα αρσενικά από τα θηλυκά Κοκατίλ παρατηρούμε τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά, αλλά και τη συμπεριφορά τους. Τα αρσενικά Κοκατίλ είναι πιο ζωηρά και ενεργητικά κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με σφυρίγματα και κελαηδίσματα. Τα θηλυκά είναι πιο ήσυχα.

Οι παπαγάλοι Κοκατίλ είναι φιλικοί και στοργικοί. Με υπομονή και την σωστή προσέγγιση μπορούν να μάθουν να βγαίνουν από το κλουβί, να τρώνε από το χέρι σας, να κάθονται στο χέρι σας ή ακόμα και να δέχονται τα χάδια σας. Όλα αυτά βέβαια μπορούν να επιτευχθούν με την καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου pet shop όπως το Teacher’s Pet.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για παπαγάλους.

Δείτε όλα τα άρθρα & νέα από το Teacher’s Pet – Boutique Pet Shop.