Παπαγαλάκια Budgie

Παπαγαλάκια Budgie

Στο Teachers Pet θα βρείτε παπαγαλάκια Budgie και όλα όσα χρειάζεστε γι’ αυτά, μαζί με τις πολύτιμες γνώσεις μας για μία όμορφη και αρμονική συμβίωση μαζί τους.

Τα παπαγαλάκια Budgie είναι τα δημοφιλέστερα κατοικίδια μετά τους σκύλους και τις γάτες.

Είναι μικρού μεγέθους με μεγάλη ποικιλομορφία στους χρωματισμούς του φτερώματός τους. Ωστόσο, το χρώμα με το οποίο τα συναντάμε στη φύση είναι μόνο ο συνδυασμός πράσινου με κίτρινο.

Ο μέσος όρος ζωής τους κυμαίνεται από 5 έως 10 έτη και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες διαβίωσης που τους προσφέρετε. Δηλαδή το σωστό κλουβί, την ποικιλία διατροφής, τα κατάλληλα παιχνίδια για παπαγάλους κ.ά.

Τα παπαγαλάκια Budgie είναι ιδιαίτερα κοινωνικά και στοργικά και είναι προτιμότερο να ζουν σε ζεύγη.


Αν και κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι ο παπαγάλος σας θα μιλήσει, τα Budgie έχουν αυτή τη δυνατότητα. Είναι πιθανό να μάθουν να λένε λέξεις, φράσεις και να κάνουν σφυρίγματα. Τα αρσενικά Budgie έχουν περισσότερες πιθανότητες να μιλήσουν σε σχέση με τα θηλυκά.

Στα Budgie μπορούμε εύκολα να ξεχωρίσουμε το αρσενικό από το θηλυκό, βλέποντας το χρώμα του χαλινού τους. Χαλινός ονομάζεται το σημείο ακριβώς πάνω από το ράμφος τους. Στα αρσενικά Budgie ο χαλινός είναι σκούρο μπλε, ενώ στα θηλυκά μπεζ ή καφέ. Ωστόσο, συναντάμε και διάφορες παραλλαγές ανάλογα με την ηλικία του Budgie και το εάν βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής.

Τα παπαγαλάκια Budgie μπορούν επίσης να μάθουν σταδιακά να βγαίνουν από το κλουβί, να τρώνε από το χέρι σας, να κάθονται στο χέρι σας ή ακόμα και να δέχονται τα χάδια σας. Βασική προϋπόθεση είναι η υπομονή του ιδιοκτήτη τους και η σωστή καθοδήγηση από ένα εξειδικευμένο pet shop, όπως το Teachers Pet.

Μάθετε περισσότερα για τη φροντίδα των Budgie, διαβάζοντας τα 3 πιο συχνά λάθη στην περιποίησή τους πατώντας εδώ.