Παπαγαλάκια Lovebirds

Παπαγαλάκια Lovebirds

Στο Teachers Pet θα βρείτε παπαγαλάκια Lovebirds μαζί με όλα όσα χρειάζεστε γι’ αυτούς τους χαριτωμένους παπαγάλους. Κυρίως όμως θα βρείτε πολύτιμες συμβουλές για μία όμορφη καθημερινότητα μαζί τους.

Τα Lovebirds αποτελούν είδος Αφρικανικού παπαγάλου και είναι παπαγαλάκια μικρού μεγέθους με εντυπωσιακή εμφάνιση. Διαθέτουν ποικιλία χρωμάτων ανάλογα με το είδος στο οποίο ανήκουν, καθώς υπάρχουν 9 διαφορετικά είδη.

Τα Lovebirds, δηλαδή “πουλιά της αγάπης” ονομάστηκαν έτσι λόγω του ισχυρού συναισθηματικού δεσμού που αναπτύσσουν με το ταίρι τους. Συνήθως επιλέγουν έναν σύντροφο για όλη τους τη ζωή.

Ο μέσος όρος ζωής τους κυμαίνεται από 10 έως 15 έτη. Φυσικά, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες διαβίωσης που τους προσφέρετε. Αυτό σημαίνει επιλογή του σωστού κλουβιού, ποικιλία διατροφής, παιχνίδια κατάλληλα για παπαγάλους και άλλα.

Τα παπαγαλάκια Lovebirds είναι πολύ ενεργητικά και δραστήρια και αγαπούν το παιχνίδι. Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να τους εξασφαλίσετε ένα άνετο κλουβί στο οποίο να μπορούν να κινούνται ελεύθερα, με αρκετό χώρο για παιχνίδια, ειδικά φτιαγμένα για παπαγάλους.

Τα Lovebirds συνήθως δεν μιλάνε, τους αρέσει όμως να σφυρίζουν και να κάνουν τα δικά τους ιδιαίτερα κελαηδίσματα. Δίνουν ενέργεια και ζωντάνια στον χώρο που τα φιλοξενεί, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους.

Στα παπαγαλάκια Lovebirds είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε το αρσενικό από το θηλυκό, καθώς εξωτερικά είναι σχεδόν ίδια. Έτσι παρατηρούμε είτε στοιχεία του χαρακτήρα τους είτε μικρές λεπτομέρειες στην εξωτερική τους εμφάνιση. Για παράδειγμα τα αρσενικά Lovebirds έχουν πιο ήπιο χαρακτήρα, ενώ τα θηλυκά έχουν πλατύτερο ράμφος.

Τα Lovebirds μπορούν επίσης να μάθουν σιγά σιγά να βγαίνουν από το κλουβί τους, να τρώνε από το χέρι σας, να κάθονται στο χέρι σας ή ακόμα και να δέχονται τα χάδια σας. Βασική προϋπόθεση είναι η υπομονή του ιδιοκτήτη τους και η σωστή καθοδήγηση από ένα εξειδικευμένο pet shop, όπως το Teachers Pet.

Περισσότερα χρήσιμα άρθρα για παπαγάλους θα βρείτε πατώντας εδώ.