Χελωνάκια Νερού

Χελωνάκια Νερού

Στο Teachers Pet θα βρείτε Χελωνάκια Νερού και όλα όσα χρειάζεστε, μαζί με πολύτιμες γνώσεις για την σωστή τους φροντίδα.

Το πιο συνηθισμένο είδος νεροχελώνας που θα συναντήσετε σε ένα pet shop είναι η λεγόμενη “κοκκινομάγουλη”. Λέγεται έτσι λόγω των χαρακτηριστικών κόκκινων σημαδιών που υπάρχουν στα πλαϊνά του κεφαλιού της.

Τα Χελωνάκια ζουν πολλά χρόνια και μπορεί να φτάσουν σε ηλικία τα 20-30 χρόνια ή ακόμα περισσότερα. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες διαβίωσης που προσφέρετε στα χελωνάκια σας.

Το χελωνάκι που θα πάρετε θα είναι αρχικά μικρό σε μέγεθος, σταδιακά όμως θα μεγαλώσει αρκετά. Χρειάζονται ένα ευρύχωρο δοχείο στο οποίο να μπορούν να κολυμπούν με άνεση. Επίσης, πρέπει να έχουν διαθέσιμο και κάποιο στεγνό σημείο στο οποίο θα ανεβαίνουν όταν θέλουν να λιαστούν.

Τα Χελωνάκια Νερού τρέφονται με ειδική τροφή για νεροχελώνες. Συνήθως είναι γαριδούλες ή στικς που περιλαμβάνουν μεγαλύτερη ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Τα χελωνάκια τρώνε μόνο μέσα στο νερό, γι’ αυτό και πρέπει να ρίχνετε την τροφή τους στο νερό και όχι στο κομμάτι που βρίσκεται εκτός αυτού.

Τους χειμερινούς μήνες που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη τα Χελωνάκια Νερού πέφτουν σε χειμερία νάρκη, γεγονός που τα κάνει πιο υποτονικά, ενώ επίσης θα παρατηρήσετε ότι τρώνε πολύ λιγότερο ή κάποιες μέρες και καθόλου.

Τα Χελωνάκια Νερού έχουν ανάγκη το ηλιακό φως και τα κατάλληλα συμπληρώματα τα οποία βάζουμε στο νερό τους, ώστε να παραμένουν υγιή.

Στο Teachers Pet, σας ενημερώνουμε για όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε ώστε να προσφέρετε στα χελωνάκια σας την φροντίδα που τους αξίζει και να τα έχετε παρέα σας για πολλά πολλά χρόνια.