Χρυσόψαρα

Χρυσόψαρα

Στο Teachers Pet, το εξειδικευμένο pet shop, θα βρείτε χρυσόψαρα μαζί με όλα τα απαραίτητα για τη σωστή τους φροντίδα. Το βασικότερο όμως είναι ότι μοιραζόμαστε μαζί σας πολύτιμες γνώσεις για την μακροζωΐα τους.

Τα χρυσόψαρα μπορούν να ζήσουν πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί μύθοι γι’ αυτά με αποτέλεσμα να ζουν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο.

Μία λανθασμένη πρακτική είναι να τοποθετούμε τα χρυσόψαρα σε γυάλες. Οι γυάλες είναι εντελώς ακατάλληλες και το μόνο που καταφέρνουμε είναι τα να καταδικάσουμε σε αργό θάνατο. Διαβάστε αναλυτικά γιατί η γυάλα είναι ακατάλληλη για τα χρυσόψαρα πατώντας εδώ.

Τα χρυσόψαρα πρέπει να ζουν σε ευρύχωρα ενυδρεία, που τους εξασφαλίζουν τον χώρο που χρειάζονται. Έτσι μπορούν όχι μόνο να κινηθούν αλλά και να μεγαλώσουν. Επίσης, είναι απαραίτητη η χρήση φίλτρου το οποίο καθαρίζει το νερό και τους προσφέρει το κατάλληλο οξυγόνο.

Τους αρέσει να ζουν σε ομάδες, οπότε είναι καλό να αγοράσετε τουλάχιστον δύο. Η διακόσμηση του ενυδρείου δεν προσφέρει μόνο μία όμορφη εικόνα. Τα διακοσμητικά στοιχεία στο ενυδρείο έχουν θετική επίδραση στα ψαράκια σας. Βλέπετε τους αρέσει να εξερευνούν τον χώρο τους, να τσιμπολογούν την τροφή ανάμεσα στα χαλίκια και να κρύβονται όποτε το θελήσουν.

Ένας άλλος μύθος είναι ότι τα χρυσόψαρα έχουν βραχυπρόθεσμη μνήμη, οπότε μάλλον θα εκπλαγείτε μόλις σας πούμε ότι αναγνωρίζουν τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό είναι κάτι που θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι. Μέσα σε λίγες ημέρες από όταν τα αγοράσετε θα παρατηρήσετε ότι πλησιάζουν το τζάμι μόλις καταλάβουν ότι θα τα ταΐσετε.

Στο Teachers Pet, μοιραζόμαστε μαζί σας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε προκειμένου να παρέχετε στα χρυσόψαρά σας μία ποιοτική και χαρούμενη διαβίωση.