σκύλος νέας γης

Σκύλος Νέας Γης ή Newfoundland Dog, γνωστός & ως ευγενικός γίγαντας.

> Σκύλος Νέας Γης – Γενικές Πληροφορίες

Ο σκύλος Νέας Γης έχει πάρει το όνομά του από το ομώνυμο Νησί του Καναδά. Η εκτροφή τους ξεκίνησε με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως σκύλοι εργασίας από τους ψαράδες της περιοχής, βοηθώντας σε διασώσεις νερού και στη μεταφορά φορτίων.

Ο σκύλος Νέας Γης είναι γιγαντιαίου μεγέθους. Στα αρσενικά το ύψος ανέρχεται κοντά στα 70εκ. και το βάρος κυμαίνεται στα 60-68 κιλά. Τα θηλυκά είναι λίγο μικρότερα με ύψος κοντά στα 65εκ. και βάρος 45-55 κιλά. Ο μέσος όρος ζωής τους είναι τα 8-10 χρόνια. Τα χρώματα που συναντάμε παραδοσιακά στους σκύλους Νέας Γης είναι το μαύρο, το λευκό με μαύρο, το γκρι και το καφέ.

Οι σκύλοι Νέας Γης είναι εξαιρετικοί κολυμβητές και γενναίοι ναυαγοσώστες. Το ένστικτο διάσωσης που τους διακρίνει, τους κάνει να αψηφούν τους κινδύνους και να πραγματοποιούν παράτολμες αποστολές μέσα στο νερό. Άλλωστε έχουν όλα τα προσόντα αφού είναι δυνατοί, μυώδεις και υψηλής αντοχής.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που τους κάνει φοβερούς κολυμβητές είναι και η νηκτική μεμβράνη που έχουν στα πόδια τους, κάτι που συνήθως συναντάμε στα πτηνά και τα αμφίβια. Έχουν αδιάβροχο και παχύ, διπλό τρίχωμα που τους κρατά ζεστούς, ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αφού δρα ως μονωτικό. Μην ξεχνάτε ότι στον τόπο καταγωγής τους, τον χειμώνα επικρατούν πολικές θερμοκρασίες που κυμαίνονται ακόμα και υπό το μηδέν.

> Σκύλος Νέας Γης – Χαρακτήρας

Ο σκύλος Νέας Γης είναι ο πιο πιστός σύντροφος που μπορείτε να αποκτήσετε. Δικαίως χαρακτηρίζεται ως ένας ευγενικός και τρυφερός γίγαντας. Είναι πολύ προστατευτικός και έξυπνος. Το μεγάλο του μέγεθος μπορεί να φοβίσει κάποιον που δεν έχει ζήσει με σκύλους αυτής της ράτσας, όμως είναι πολύ φιλικοί τόσο με τους ανθρώπους, όσο και με άλλα κατοικίδια. Ακριβώς επειδή είναι τεράστιοι πρέπει να εκπαιδευτούν και να κοινωνικοποιηθούν από μικρή ηλικία.

Οι σκύλοι Νέας Γης είναι εξαιρετικοί με τα παιδιά λόγω του ήρεμου και στοργικού χαρακτήρα τους. Μάλιστα συχνά χαρακτηρίζονται και ως “σκύλοι νταντάδες” λόγω της προστατευτικής φύσης τους απέναντι στα παιδιά.

> Σκύλος Νέας Γης – Διατροφή & Φροντίδα

Τα κουτάβια Νέας Γης χρειάζονται μεγάλες ποσότητες τροφής τον πρώτο χρόνο ζωής τους, καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα φτάνουν περίπου τα 45 κιλά! Ωστόσο, στη συνέχεια ο μεταβολισμός τους επιβραδύνεται.

Η ήρεμη και χαλαρή τους διάθεση μπορεί εύκολα να οδηγήσει τους σκύλους Νέας Γης στην παχυσαρκία. Ιδανικά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε μεγάλους εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους ώστε να μπορούν να ασκούνται, σε συνδυασμό με μεγάλες βόλτες και κολύμπι όταν αυτό είναι εφικτό. Το επιπλέον βάρος πρέπει να αποφεύγεται καθώς είναι πιθανό να προκαλέσει ασθένειες και συμβάλει στη μείωση του προσδόκιμου ζωής.

Το τρίχωμα των σκύλων Νέας Γης είναι παχύ και διπλό γι’ αυτό η τακτική του περιποίηση είναι πολύ σημαντική για την υγεία του σκύλου σας. Χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα από εσάς αλλά και τακτικό καλλωπισμό από επαγγελματία groomer που θα του προσφέρει την περιποίηση που χρειάζεται. Ο επαγγελματικός καλλωπισμός του σκύλου σας συμβάλει στον βαθύ καθαρισμό, την απομάκρυνση του νεκρού τριχώματος και το σημαντικότερο, στο σωστό στέγνωμα του σκύλου ώστε να μην μυρίζει.

Οι σκύλοι Νέας Γης τα καταφέρνουν μια χαρά με το κρύο, όμως το παχύ τους τρίχωμα μπορεί να τους ζεστάνει υπερβολικά σε περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες. Γι’ αυτό χρειάζονται συνεχή πρόσβαση σε άφθονο νερό και σε κάποιο δροσερό μέρος. Τα στρωματάκια δροσιάς είναι πολύ βοηθητικά για τους σκύλους αυτές τις ζεστές περιόδους, καθώς μειώνουν τη θερμοκρασία του σώματός τους χάρη στον ειδικό σχεδιασμό και τα εξειδικευμένα υλικά κατασκευής τους.

Ελάτε στο Teacher’s Pet – Pet Shop για να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για τον σκύλο σας, μαζί με χρήσιμες συμβουλές για ό,τι σας απασχολεί.

Προσφέρουμε αυθημερόν pet shop delivery σε συνεργασία με το efood και τη wolt.

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα άρθρα για σκύλους.